Nieuws

Jong talent

Voor het eerst is er op Huntenkunst speciaal ruimte gereserveerd voor jong talent. Hier laten 9 onlangs afgestudeerden aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten hun werk zien: Romar de Bonte, Hella den Boon, Lente Brugge, Valentia Gal, Sanne de Haan, Rikke ter Horst, Florian Lau, Chantal van Lieshout en Ruben Planting.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten is een hbo-opleiding met locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle. ArtEZ leidt op voor beroepen waarin kunst, kennis en creativiteit centraal staan.

De pas afgestudeerden krijgen direct al veel aandacht. Valentia Gal, die in 2017 is afgestudeerd, werd benaderd voor exposities door onder andere De Nederlandsche Bank, Garage Rotterdam en galerie Ron Mandos. Daarnaast werd haar film, die onderdeel was van haar installatie ‘Best of Breed’, genomineerd voor de TENT Academy Awards. En de krant NRC vindt haar tussen de andere afgestudeerden in 2017 er echt uitspringen.

Girl next door – Florian Lau
Romar de Bonte

Vice ging in 2018 langs bij Romar de Bonte om zijn afstudeerproject te beschrijven.
Ook anderen uit dat afstudeerjaar krijgen bezoek van Vice. De afstudeerders van ArtEZ wordt de vraag gesteld op welk ander werk ze het meest jaloers zijn.

Hella den Boon