Nieuws

Pakistan bij Huntenkunst 2024

In 2024 staan Pakistaanse kunstenaars in de picture op Huntenkunst. Wij hebben Professor Zafar Iqbal bereid gevonden om als curator op te treden en de kunstenaars uit zijn land voor te dragen. Hij is directeur van de school voor design, beeldende kunst en architectuur (SDAAT) aan het Pak-Astria vakhoogschool-instituut voor toegepaste Wetenschappen en Technologie (PAF-IAST). Voordien was hij decaan en onderdirecteur van het instituut voor kunst en cultuur in Lahore.

Professor Zafar Iqba

Hij was 25 jaar verbonden aan het National College of Arts (NCA), een premium kunstacademie. Hij was hoogleraar design en directeur van het masterprogamma Multimedia-arts aan het NCA. Daarnaast was hij directeur internationale betrekkingen, waarbij het NCA onder zijn leiding een internationaal residentieprogramma lanceerde, waarin een overvloed aan talentvolle buitenlandse kunstenaars uit Australië, Frankrijk en Duitsland werden opgenomen. Professor Iqbal organiseerde een reeks boeiende tentoonstellingen van deze kunstenaars, vijftien stuks.

Hij organiseerde verschillende tot de verbeelding sprekende seminars en boeiende filmfestivals. Deze bestonden uit drie Spaanse filmfestivals, een Iraans en een Amerikaans filmfestival.

Zelf voltooide hij in 2002 een residentieprogramma van negen maanden aan de Ecole Superieure d’Art d’Aix-en-Province (Frankrijk), waar hij solo exposeerde met een combinatie van keramische en videokunst. Later in 2005 werd hij door de Franse kunstacademie uitgenodigd om een tentoonstelling samen te stellen voor de Ecole Superieure d’Art d’Aix-en-Provence (Frankrijk), waar hij met een keramist en miniatuurkunstenaar hun  werk op de school tentoonstelden.