Geen categorieNieuws

Kunst uit de regio

Kunstenaars uit de gemeente Oude IJsselstreek exposeren tot 2 februari 2020 in de DRU Galerie te Ulft (voorheen Galerie bij de Boeken). Voor de expositie ‘Regionale kunstenaars uit de kunst’ heeft de ballotagecommissie van kunstmanifestatie Huntenkunst zes kunstenaars geselecteerd.

Een centrale plek in de galerie heeft de onlangs overleden kunstenaar Frans Venhorst (Veldhunten) gekregen. Venhorst is op de expositie vertegenwoordigd door één van zijn fantasiemachines.

Bij de tekeningen van Maarten Becks (Terborg) passen begrippen als ingetogen en fijnzinnig. Ze hebben een fragiele en kwetsbare uitstraling. Het liefst maakt hij klein werk.

Léon Marie dekker
Ingrid Nijenhuis

Léon Marie Dekker (Etten) legt zich tegenwoordig steeds meer toe op zeefdruk. De grafische afbeeldingen op consumptieartikelen boeien hem en zetten hem aan om deze op zijn objecten toe te passen.

Ingrid Nijenhuis (Ulft) gebruikt voor haar schilderijen diverse materialen. Naast op katoen schildert zij op papier of op hout. Het materiaal vormt haar inspiratiebron.Peter van Tuijl (Ulft) duidt zijn werk het liefst aan met ‘sociaal documentairefotografie’. Alle daagse gebeurtenissen worden bijzondere momenten en blijken aandachttrekkende combinaties te leveren.

Thea Zeerink

Thea Zweerink (Varsseveld) is bekend om haar portretten. Ze voert ons met haar afgebeelde personen naar het verleden. De schilderijen komen over als foto’s uit het begin van de vorige eeuw. De hoofdpersoon richt zijn aandacht op de fotograaf en vergeet daarbij zijn omgeving.
Expositie ‘Regionale kunstenaars uit de kunst’ tot 2 februari 2020 in de DRU Galerie (benedenverdieping Portiersgebouw DRU Industriepark Ulft)
www.dru-industriepark.nl